schoolWise

 

Snel naar:

Kalender 2018-2019.pdf

informatieboekje-algemeen- 2017-2018.pdf
informatiekatern-kleuters_2018-2019.pdf

Schoolgids2018-2019.pdf

 

https://www.kivaschool.nl/ouders/

Protocol-2016-definitief.pdf

Nieuwsbrief 8, 2018 - 2019.pdf

Nieuw in Fotoalbums in mijnalbum.nl

Sinterklaas 

Lampionnenfeest

Boeken online

Klik op de afbeelding hierboven om naar de speciale bestelsite te gaan of klik hier voor meer informatie

Sinds 1-1-2017 kunt u gebruik maken van onze interne VSO/BSO van Kidscasa.


 

 

login

Sinterklaas op de Hoeksteen

 

We moesten vrijdag lang wachten. Renz ging zelfs nog even bij het hek kijken. We bleven zingen en uiteindelijk kwam Sinterklaas aan in een Blokker bus.

Waarom kwam Sint in de Blokker bus?

Hij moest nog bakblikken kopen. Het thema was tenslotte: “Heel Hoeksteen bakt!” Maar… er was maar 1 Piet mee. Alleen Piet Luciano. Waar was Piet Bonnie? Overal zoeken, maar niet te vinden.

Daarom toch maar mee naar binnen met juf Trienke.

 

In de gemeenschapsruimte werden Sinterklaas en Piet verwelkomt door juf Trijnie. Ondertussen ging het zoeken naar Piet Bonnie verder. Alle kinderen hielpen met roepen. En toen ineens ging de grote taart bewegen!

Het bovenste gedeelte schoof eraf en daar… zagen we twee voeten. En daar was Piet Bonnie! Piet Luciano had haar in het beslag geduwd… We waren blij dat Sint nu met twee Pieten bij ons was.

Alle klassen boden Sinterklaas een cadeau aan. Van gedichten tot een leuk lied, een rap, bakstenen en een heerlijke chocoladeletter. De kinderen hadden hun uiterste best gedaan. De Sint was er dan ook erg blij mee!

 

Vervolgens ging hij bij alle klassen langs. Groep 1 en 2 vermaakten de Sint in het speellokaal. De Pieten moesten onder andere via opdrachtjes een taart “bakken”. Daarna ging de Sint met zijn Pieten de cadeautjes uitdelen in groep 1 en 2. Daarna was het even tijd voor pauze. En gingen de Sint en zijn Pieten eerst naar groep 4 en daarna naar groep 3. Waar de kinderen allemaal wat voor de Sint deden. Koprollen, handstanden, gitaar spelen en zingen. Vanuit groep 3 naar groep 5 en nog even pepernoten strooien bij groep 6, 7 en de beide groepen 8. En toen was het alweer tijd voor het afscheid.

 

Hopelijk komt de Sint met zijn Pieten volgend jaar weer!

 

De ouderraad