schoolWise

 

Snel naar:

Kalender 2018-2019.pdf

informatieboekje-algemeen- 2017-2018.pdf
informatiekatern-kleuters_2018-2019.pdf

Schoolgids2018-2019.pdf

 

https://www.kivaschool.nl/ouders/

Protocol-2016-definitief.pdf

Nieuwsbrief 8, 2018 - 2019.pdf

Nieuw in Fotoalbums in mijnalbum.nl

Sinterklaas 

Lampionnenfeest

Boeken online

Klik op de afbeelding hierboven om naar de speciale bestelsite te gaan of klik hier voor meer informatie

Sinds 1-1-2017 kunt u gebruik maken van onze interne VSO/BSO van Kidscasa.


 

 

login

5 december, Sinterklaas op bezoek.

 

Op 05 december 2017 heel vroeg in de ochtend deelde Sint via de radio mee dat hij De Hoeksteen in Roden zou bezoeken. Vele leerlingen hadden dit gehoord en het ging als een lopend vuurtje rond. De spanning was dan ook groot toen ze buiten stonden te wachten op zijn komst. En het werd nog spannender toen er een brandweerauto aankwam met alle toeters en bellen aan. Zou er ergens brand zijn in de buurt? Nee, er stak een Piet uit het raam en er zaten 2 op het dak! Sint werd onder begeleiding van een aantal brandweerlieden in een heuse brandweerauto bij school gebracht. Het muziekkorps Christelijke Muziekvereniging Oranje speelde het welkomstlied, de Sint gaf de kinderen een hand, de Pieten deelden pepernoten uit, op het schoolplein werden ze toegezongen door alle groepen en daarna werden de groepen allemaal bezocht.

 

De kinderen van groep 1 en 2 zaten keurig te wachten, maar wie kwam er binnen verkleed als Sinterklaas? Meester Pim Paul met baard, boek en staf. Maar daar trapte niemand in. Toen Sint dan ook binnenkwam constateerde hij snel dat hij te maken had met een nep-Sinterklaas. Het boek bleek een kleurboek te zijn en de nep-Sinterklaas moest vertrekken.

Sint mocht plaatsnemen op een prachtig versierde stoel. Hij was hier zeer over te spreken. Hoofdpiet moest plaatsnemen op kruk. Maar toen hij dat deed klonk er een niet al te fris geluid. Het bleek juf Harriët te zijn volgens de Pieten en ze werd dan ook pardoes in de hoek geplaatst. 

De kinderen zongen diverse liedjes waaronder de Spaanse Villa. Ook zongen ze de Sint toe in het Nederlands, Engels, Spaans en zelfs Chinees. Sint wist niet wat hij hoorde. Het feest werd nog groter toen juf Frida vroeg of de Pieten wel konden dansen. Er werd een heuse polonaise ingezet en iedereen deed mee. Het bezoek werd met een prachtig cadeau afgesloten.

Daarna stoomde Sint door naar groep 4. De kinderen waren al volop aan het zingen. Sinterklaas en de pieten kregen een warm welkom. Met de kinderen nam hij het grote boek door. Daarna werd de Sint getrakteerd op diverse creatieve voordrachten. De een kon heel mooi viool spelen en de andere gitaar. Een klein groepje kinderen speelde een toneelstukje. En er werd een mooi regenboogkunstwerkje van M&M’s in heet water op het schoteltje geshowd. Sint was erg onder de indruk van alle creativiteit. Het bezoek werd ook hier met een prachtig cadeau afgesloten.

En met gezwinde spoed ging de Sint door naar groep 3.

De klas zat keurig op Sint te wachten en werden meteen getrakteerd op pepernoten die kwistig door de Pieten werden gestrooid. Daarna ontstond er een precaire situatie. De hoofdpiet ging op de stoel van sinterklaas zitten. Wat een gekke piet. En daar was sinterklaas niet zo blij mee. Gelukkig bleek het een grap te zijn en mocht Sint plaatsnemen op zijn prachtige stoel.  Ook hier keek sinterklaas in het grote boek en kon – gelukkig -  alleen maar positieve dingen noemen. Alle kinderen hadden per groepje een mooie tekening gemaakt voor Sinterklaas. Hoofdpiet wilde de tekeningen heel graag bewaren, maar dat mocht niet van de andere Pieten. Uiteindelijk kreeg hij het toch voor elkaar en hij rolde de tekeningen heel netjes op. De andere Pieten wilden dit ook leren en ter plekke werd een heuse op-rol-les gegeven! Tussendoor deden de kinderen ook nog kunstjes en de limbo dans met de pieten. Het bezoek werd met een prachtig cadeau afgesloten. Sinterklaas en zijn Pieten brachten ook nog even een bezoek aan groep 5, 6 en 7 en 8 waar de laatste pepernoten werden uitgedeeld. Sint was erg te spreken over deze kinderen en hun vorderingen op school.


Wat een prachtige ochtend was het! En allemaal tevreden en blije gezichtjes!

 

Astrid en Geerke

Ouderraad