schoolWise

 

Snel naar:

Kalender 2017-2018.pdf

informatieboekje-algemeen- 2017-2018.pdf
Informatiekatern-kleuters 2017-2018.pdf

Schoolgids 2017-2018.pdf

Cultuurmenu 2017-2018.pdf

https://www.kivaschool.nl/ouders/

Protocol-2016-definitief.pdf

Nieuwsbrief 10 2017 - 2018.pdf

Nieuw in Fotoalbums in mijnalbum.nl

Voorleesfeest groep 1 t/m 8

Letterfeest groep 3

Voorleesontbijt 24 januari 

Boeken online

Klik op de afbeelding hierboven om naar de speciale bestelsite te gaan of klik hier voor meer informatie

Sinds 1-1-2017 kunt u gebruik maken van onze interne VSO/BSO van Kidscasa.

 


 

 

login

.

   

 

 

 

Informatie en folders van kerken, organisaties, ......

 

 

 
 

 

 

 

 

Persbericht Februari 2018

 

Robots en ruimteschepen bouwen in Kinderwereld!

 

De tentoonstelling LEGO® Starwarriors, de kracht van het bouwen, is nog tot en met zondag 4 maart 2018 te bewonderen, waarna deze plaats gaat maken voor een expositie die geheel in het teken zal staan van de 90e verjaardag van Mickey Mouse®.  Nog eenmaal wordt er een activiteit georganiseerd in het teken van LEGO Starwars®. De activiteit Robots en ruimteschepen bouwen vindt plaats tijdens de voorjaarsvakantie op zondag 25 februari 2018 tussen 13 en 16 uur.

 

De Millennium Falcon, R2D2 of je eigen ruimtecreatie bouwen, alles is mogelijk. Kinderen tot en met 12 jaar mogen onder begeleiding bouwen met allerlei materialen die ruimschoots voorhanden zijn. Bovendien staat de  limonade klaar voor de enthousiaste hard werkende bouwers. Het museum is vanaf 11 uur geopend, waardoor je voorafgaand aan de activiteit, in de expositieruimte heel veel inspiratie kunt opdoen aan een enorme hoeveelheid bouwwerken van LEGO Starwars®.

 

Entreeprijzen: Kinderen vanaf 4 tot en met 12 jaar € 4,00 p.p., inclusief activiteit en limonade, volwassenen € 5,00 p.p. en 65 plus € 4,50 p.p.

 

Raadpleeg www.museumkinderwereld.nl voor uitgebreide informatie over het museum.

 

Adres: Brink 31, 9301 JK Roden. Telefoon 050 5018851

robot act detail.jpg

 

Persbericht Robots en ruimteschepen bouwen februari 2018.pdf 

 

Nieuwe activiteitenladders uit

NOORDENVELD - Lekker sporten en bewegen in het nieuwe jaar? Of misschien liever creatief bezig zijn of zingen? Het kan allemaal, want de activiteitenladders komen weer uit. De ladder loopt van februari tot en met juni.

De activiteiten zijn voor alle kinderen uit Noordenveld en worden georganiseerd door de sport - en cultuurcoaches van Noordenveld in samenwerking met verenigingen en instellingen. Wil jij ook meedoen? Bekijk de activiteitenladder en geef je vanaf 23 januari op via www.activiteitenladder.nl  In Roden kun je bijvoorbeeld mee doen aan hockey, skiën, dansen en kickboksen. De cultuurcoach heeft onder andere muzieklessen en Color Guard op het programma. Daarnaast kun je dit keer ook als een echte kunstenaar aan de slag.  In Norg is de opzet een beetje veranderd en geef je je op voor de sport en cultuurclub. Je doet dan mee aan 4 activiteiten.  Voor de bovenbouw-kinderen uit alle dorpen staat net als vorig jaar weer zeilen (groep 5/6) en surfen (groep 7/8) op het programma bij Cnossen aan het Leekstermeer.  In de voorjaarsvakantie zijn er ook 2 leuke activiteiten. Op 27 februari is er een Winter Experience in de Brinkhof in Norg. Hier kun je kennis maken met wintersport. Op 1 maart is er weer een Glowball toernooi in de Hullen, meer informatie hierover volgt nog.

 

Gastouders gevraagd

 

De Werkgroep Tsjernobyl , voor kinderen uit Wit-Rusland  is in Roden, Leek en omgeving op zoek naar gastouders voor kinderen uit Wit-Rusland voor ca. 4 weken

in de periode mei-juni 2018.

Wit-Rusland, 33 jaar geleden getroffen door de Tsjernobyl kernramp, heeft nog steeds last van de atoomramp sporen.

 

Als u uw hart en huis ook eens open wilt stellen voor kinderen, die het hard nodig hebben

en  heeft u in de periode mei/juni vier weken tijd, wordt dan gastouder van een Wit-Russisch kind!

U kunt kiezen tussen jongens en meisjes in leeftijd variërend van 9 tot 12 jaar zodat uw gastkind bij uw gezinssamenstelling past. Aan de hand van het aantal gastgezinnen kan het aantal kinderen uit Wit-Rusland uitgenodigd worden.

Overdag zijn de kinderen op school waar ze een activiteitenprogramma volgen.

U zult zien hoe verrijkend het is om kennis te maken met een andere cultuur. De kinderen zullen u veel warmte teruggeven voor uw liefde.

Als u nieuwsgierig bent geworden kunt u contact opnemen met anneke.buitenwerf@home.nl  (tel: 050-5015870) of per email: tsjernobylrodenleek@gmail.com

 

Meer informatie vindt u op onze website: www.tsjernobyl-rodenleek.nl

 

Wij zouden het op prijs stellen als u z.s.m. zou willen reageren, uiterlijk vóór 20 januari 2018.

 

                  

 

                                      

 

 

 

 

Voor de start van het seizoen hebben de kinderen van groep 7 en 8 een uitnodiging ontvangen voor Rock Solid, een gezellige club van de PKN-gemeente Roden-Roderwolde. Deze club komt al vele jaren om de 2 weken bij elkaar, met als doel om elkaar buiten school te ontmoeten op een ontspannen manier, waarbij alles draait om respect voor elkaar. We doen dan ook gekke, actieve spellen en proberen om respect te hebben voor ieders kwaliteiten. En elkaar te accepteren zoals we zijn. 

Binnenkort is er weer Sirkelslag, een spelavond dat landelijk wordt gespeeld en waarbij de verschillende groepen een soort wedstrijd aangaan met elkaar. Misschien is dit een goed moment om de Rock Solidclub nog eens onder de aandacht te brengen.

 

 

Met vriendelijke groeten, Tiny Post, leider Rock Solid

Van de bibliotheek  17_109_Matilda_Winter_2017_DBOS.pdf